Retail Consultant

Als Retail Consultant bij Marshoek heb je als belangrijke rol met onze (Retail) klanten hun ambities te realiseren op operationeel, financieel en strategisch vlak door jouw kennis, ervaring en creativiteit te gebruiken in een veelal complexe, politiek gevoelige omgeving. Je bent dé strategische partner op diverse onderdelen. 

Jij hebt een duidelijke maar ook een aansprekende, positieve visie op franchise- en operationeel beleid en bent in staat deze overtuigend uit te dragen en geaccepteerd te krijgen. Op deze wijze beïnvloedt je actief het beleidsproces bij klanten.

Je bent steeds bewust van de commerciële kansen en mogelijkheden die zich voordoen en beschikt over de creativiteit om nieuwe businesspaden te bewandelen. Hierbij ben je tevens klantverantwoordelijke en bewaak je de relatie met de klant.  

Ook in de ontwikkeling van nieuwe concepten en nieuwe kennis speel je als consultant een belangrijke rol. Zo loop je altijd voorop als het gaat om nieuwe trends.

Wat doe je als Retail Consultant?

 • Adviseert (mede op basis van big data analyses en benchmarken) (franchise)organisaties bij het realiseren van hun doelstellingen op strategisch, financieel en economisch vlak;
 • Creëert kansen en genereert zichtbaarheid van de (franchise)organisatie breed in de branche;
 • Adviseert en implementeert conditiestelsels voor de franchiseorganisaties;
 • Voert onderhandelingen namens ondernemersverenigingen.

Wat heb je nodig om deze functie goed uit te kunnen voeren?

 • Minimaal een HBO opleiding, liefst WO, richting bijvoorbeeld bedrijfskunde, economie, small business;
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring;
 • Ervaring in en/of kennis van de branche;
 • Kennis van en inzichten van franchiseorganisaties is een pre;
 • Kennis van AFAS Profit is een mooie bijkomstigheid.

Voor de functie Retail Consultant is het verder van belang dat je conceptueel vermogen en overtuigingskracht hebt, besluitvaardig bent, alsmede organisatie sensitief.

Wat vind je gegarandeerd bij ons terug?

 • Een functie binnen een dynamische en groeiende markt;
 • Een bruto maandsalaris afhankelijk van je meegebrachte kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en 29 vakantiedagen;
 • Verschillende momenten gedurende het jaar om je collega’s op een informele manier beter te leren kennen.

Waar kom je te werken? 

Wij zijn Marshoek, de financieel specialist voor (food)retailers. Onze missie: “wij realiseren met retailers hun ambities”. Samen met 130 gedreven collega’s, bedienen we ruim 650 klanten op het gebied van administratie, advies en/of retail consultancy. Als Marshoeker werk je samen in een team met vakgedreven professionals. Om je te ontwikkelen in je vak en vaardigheden, investeren we in jouw ontwikkeling. Onze basis is een continue bijdrage leveren aan het samenwerkingsverband tussen Marshoek en de klant. In een voortdurende veranderende retailmarkt is het onze ambitie om verder te groeien in de branche en met onze producten. Op www.marshoek.nl kun je alles over ons te weten komen.

Op dit moment staat ons kantoor in Houten. In september 2019 verhuizen wij naar een prachtig pand in Lage Weide – Utrecht.

Ik wil deze baan!

Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@marshoek.nl t.a.v. Brechtje Snel. Wij horen graag van je!

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Brechtje Snel via solliciteren@marshoek.nl.


Acquisitie op deze vacature is zonde van uw tijd.

Deel deze vacature
[Dit onderdeel is niet meer ondersteund]

Meer informatie?


030 - 63 59 400

solliciteren@marshoek.nl


INFORMATIE AANVRAGENMarshoek


De Molen 65

3995 AW Houten


030 - 635 94 00

info@marshoek.nlMarshoek

De Molen 65 | 3995 AW Houten

030 - 63 59 400 | solliciteren@marshoek.nl