.


Bij Marshoek houden we rekening met mens, milieu en maatschappij.

We hechten waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat doen we op verschillende manieren.

Ook als bedrijf dragen we verantwoordelijkheid met betreking tot het gebruik van de aarde, de grondstoffen en hoe we met elkaar omgaan. Marshoek ondersteunt al vele jaren projecten vanuit haar eigen stichting. Elk jaar zondert Marshoek een deel van haar resultaat af ten behoeven van deze stichting. 
 

Pand

Het bedrijfspand van Marshoek in Utrecht is helemaal gericht op de toekomst met energielabel A++. Het pand is volledig gasloos en uitgerust met zonnepanelen. Een luchtwarmtepomp zorgt voor een continue aangenaam klimaat in alle jaargetijden. Tijdens de bouw is alleen FSC goedgekeurd hout gebruikt, afkomstig uit bossen met verantwoord bosbeheer.

In en om het hele bedrijfspand is LED-verlichting gebruikt met bewegingssensoren. Het licht brandt dus alleen wanneer het nodig is.

We recyclen zo veel mogelijk afval. GFT, papier, plastic, kartonnen bekertjes en restafval wordt op iedere afdeling gescheiden en apart afgevoerd.

Werkplek

Ook de werkplekken voldoen aan de hoogste eisen. Zo zijn de vloeren en plafonds van geluiddempend materiaal om zo akoestisch een optimale werkplek te creëren.
Alle bureau's zijn elektrisch verstelbaar (zit-sta) en in het bedrijfsrestaurant is een gezonde catering waar de nadruk wordt gelegd op vers en bereiding uit pure ingrediënten, zoals smoothies en salades.

Ook is er een spel- en ontspanningsruimte voor de medewerkers. 

Bedrijfsprocessen

We digitaliseren onze bedrijfsprocessen zo veel mogelijk om de papierstroom zo laag mogelijk te houden.

Tijdens het werk drinken we heerlijke, eerlijke koffie van versgemalen bonen van Fortune Fairtrade. Deze koffiebonen zijn klimaatneutraal geproduceerd en dragen het keurmerk C02 neutraal.

Stichting Reborgh Foundation

Het bestuur van de Reborgh Foundation bestaat uit een vijftal enthousiaste leden die jarenlang hebben gewerkt of werkzaam zijn vanuit Marshoek / Reborgh te Utrecht.

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen dragen wij elk jaar een vast percentage van de winst van Marshoek af aan doelgerichte projecten in ontwikkelings-gebieden om zo onze naaste te helpen geheel zelfvoorzienend te worden.

Wat doet Reborgh Foundation

De stichting heeft als doel, het op maatschappelijk, sociaal en economisch gebied faciliteren van hulp aan mensen in ontwikkelingsgebieden. De Reborgh Foundation verwezenlijkt haar doel onder meer door het (doen) opstarten van en het participeren in projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en business development.


De Reborgh Foundation steunt nu projechten in drie landen

Tanzania

De projecten in Tanzania worden in samenwerking gedaan met de locale organisaties FT Kilimanjaro en TPC. In de afgelopen 10 jaar is samen met de gemeenschap van Mtakuja in de regio Lower Moshi in het noorden van Tanzania door FT Kilimanjaro gewerkt aan een duurzame verbetering van gezondheid, educatie, voedselzekerheid, inkomen en infrastructuur.

De voorziene resultaten zullen op duurzame wijze en door de gemeenschap zelf worden gerealiseerd, zodat de vele ontwikkelingen die in gang worden gezet zullen beklijven. Dit dient uiteindelijk te resulteren in een bloeiende gemeenschap met een, op eigen wijze, verbeterde kwaliteit van leven voor iedereen. In 2021 is een vergelijkbaar nieuw 5-jarig project gestart voor de integrale ontwikkeling van Mawala Village, dat eveneens in de regio Lower Moshi in Tanzania ligt.

 

Het realiseren van een middelbare school in samenwerking met de dorpsgemeenschap en de locale organisaties

 

 

 

India

In samenwerking met de stichting Via Assist en de stichting RRDF wordt in een 5-jaren project gewerkt aan de integrale ontwikkeling van het dorpje Lakshmipuram in India. Dat betekent onder andere de ontwikkeling van huisvesting, medische zorg en werkgelegenheid.

 

 

 

Rwanda
In 2022 is de Reborgh Foundation in samenwerking met de ITI-organisatie gestart met een  4-jarig project in Rwanda om arme boeren te helpen met de productie van chilli-peppers.


 

 

 

 

 

 

Meer informatie over de Reborgh Foundation: www.reborghfoundation.nl.