Even voorstellen: Jolanda Hogendoorn

Mijn naam is Jolanda Hogendoorn. Sinds het afronden van mijn studie Bedrijfseconomie ben ik als Financieel Planner in de retailwereld aan de slag. Door het volgen van diverse aanvullende studies als Financieel Planner en Register Adviseur Bedrijfsoverdracht, heb ik mij verder mogen specialiseren in het vakgebied van Financiële Planning. De persoonlijke relatie die ik als Financieel Planner vaak met de ondernemer mag hebben, maakt dat ik werkzaam ben in één van de leukste vakgebieden die er zijn!

De afgelopen jaren is de vraag naar financiële planning ook bij de klanten van Marshoek enorm gestegen. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, mag ik dan ook sinds 1 november 2016 Marshoek versterken op het gebied van Financiële Planning.

Naar mijn mening dient elke ondernemer een persoonlijk financieel plan te hebben. Want welk doel heeft u voor ogen? Wat vindt u belangrijk in het leven? Wat is uw visie met het bedrijf? Hoe zorgt u ervoor dat ook u straks met pensioen kan? Een goed financieel plan geeft u antwoord op de vraag of uw doel haalbaar is en welke maatregelen u nog kunt nemen om uw doelstelling te realiseren. Het geeft handvatten om gefundeerde beslissingen te nemen en inzicht in de consequenties van verschillende scenario's.

Minstens net zo belangrijk is hetgeen wat u regelt op het gebied van Estate Planning. Draait uw onderneming door indien u, al dan niet kortdurend, wegvalt? Is dit ook juridisch goed geregeld? Hebben de juiste mensen de juiste machtigingen? Hoe wilt u dan uw vermogen verdelen? Maakt u dan optimaal gebruik van de fiscale mogelijkheden? En, indien u een partner heeft, hoe heeft u hier de zaken mee geregeld? Kan de onderneming in gevaar komen door relationele spanningen? Allemaal vragen waar u als ondernemer over na dient te denken en die aan bod komen bij Financiële Planning.

U bent het er wellicht nu ook over eens: een Persoonlijk Financieel Plan is van absolute toegevoegde waarde voor elke ondernemer. Al is het alleen maar om u na te laten denken over waar u als ondernemer naar toe wilt en welke doelstelling(en) u voor ogen heeft!

Mag ik ook bij u eens wat meer komen vertellen over de toegevoegde waarde van Persoonlijke Financiële Planning voor u?