“Niet afwachten wat de jaarrekening voor financiële resultaten laat zien, maar actief sturen op cijfers.”

Praktische adviezen en geen dikke rapporten, daar houdt Maarten van. Hij vertelt in zijn blog over zijn pragmatische aanpak en hoe waardevol het kan zijn om uitdagingen waar u als ondernemer voor kan komen te staan, samen met een adviseur te bespreken.

 

Actueel inzicht in cijfers met de Marshoek Business Intelligence app

Wat iedere ondernemer wil, is een financieel gezonde organisatie die toekomstbestendig is. Om dat te bereiken, is adequaat financieel inzicht nodig. Dat wil zeggen: niet afwachten wat de jaarrekening voor financiële resultaten laat zien, maar actief sturen op cijfers. Met onze Marshoek Business Intelligence app hebben wij, de ondernemer en ik, altijd actueel inzicht. Toch kijk ik graag verder dan de cijfers, hoewel deze veel vertellen over de prestaties van een onderneming. De verhalen erachter vertellen mij echter nog veel meer over de uitdagingen en ambities van de ondernemers.

 

Ik help de ondernemer zijn of haar ambities te realiseren

De ondernemer heeft te maken met uitdagingen op het gebied van fiscaliteit, marketing, personeel, pensioen, bedrijfsoverdracht, financiering, ICT en diverse andere vakgebieden. Het blijkt voor de ondernemer vaak onmogelijk om naast zijn/haar eigen specialisme ook nog van al deze onderwerpen over voldoende kennis te beschikken. Dat is wel wat van mij verwacht wordt. Een initiatiefrijk allround adviseur met een groot inlevingsvermogen die in staat is om de ondernemer een spiegel voor te houden. Een adviseur die vanuit een breder perspectief in gesprek gaat over de doelen van de ondernemer, met hem/haar de lijnen uitzet naar de toekomst, om vervolgens daar waar nodig de kennis, ervaring en in sommige gevallen interne of externe specialisten in te zetten om concreet te helpen zijn of haar ambities te verwezenlijken.

 

Samen bepalen we de weg naar succes

Dat is wat iedere dag van mij verwacht wordt; in staat zijn de organisatieproblematiek integraal en strategisch te benaderen, met voldoende inzicht in diverse specialistische vakgebieden om een gewaardeerd gesprekspartner te zijn en de uitdagingen van de ondernemer te begrijpen. Mijn streven is een adviseur te zijn die zich er comfortabel bij voelt om alle facetten van het ondernemerschap aan te kaarten op zoek naar mogelijkheden ter ondersteuning, zonder de behoeften en doelen van de cliënt uit het oog te verliezen. Sterker nog, door de behoeften, doelen en ambities als uitgangspunt te nemen bepalen we samen de weg naar succes.

 

Rechtstreeks contact met Maarten

Ben u op zoek naar een persoon zoals Maarten, een sparringspartner die u bij staat in uw ondernemerschap en samen met u de strategie uitstippelt voor een optimaal rendement?

Neem rechtstreeks contact met hem op via maarten.davidse@marshoek.nl of bel ons op 030 – 63 59 400 en wij brengen u in contact met Maarten of één van onze andere professionals.