Albert Heijn test betalen met Appie-app

Albert Heijn start een test in Utrecht en Haarlem waarbij klanten zonder pinpas toch kunnen afrekenen.

De test is opgezet in nauwe samenwerking met Adyen dat gisteren naar de beurs ging, bevestigt AH desgevraagd.

Deelnemers aan de proef kunnen vanaf 20 juni de Appie app niet alleen gebruiken voor hun boodschappenlijstje en het scannen van de boodschappen, ook het afrekenen gaat makkelijk en snel met de Appie app. Zij hoeven niet meer langs een afrekenpunt en kunnen na betaling met de barcode in de app de winkel uit, aldus Albert Heijn.

Persoonlijke Bonuskaart
Klanten moeten wel een persoonlijke Bonuskaart hebben om aan de test mee te doen bij Albert Heijn Ella Fitzgeraldplein in Utrecht en Soendaplein in Haarlem. De test loopt drie maanden. Hiermee loopt de hele boodschappentrip via de Appie-app: het boodschappenlijstje samenstellen en in volgorde van de winkelrouting zetten, de boodschappen scannen met mobiel zelfscan en ze automatisch laten afstrepen en digitaal betalen door in de app te kiezen voor betalen met de telefoon.

In de eerste fase Android
In de eerste fase van de proef kan digitaal worden betaald met Android toestellen, laat AH weten. De betaling vindt plaats via iDeal of met de creditcard. Na betaling hoeft de klant niet meer langs de betaalpaal en kunnen zij met de barcode in de app door het poortje op het betaalplein de winkel uit. Begin juli wordt de proef uitgebreid naar zes winkels en is de functionaliteit ook beschikbaar voor iOS.
Digitaal betalen past in de digitale strategie van Albert Heijn. AH werkt ook met persoonlijke boodschappenlijstje, de bezorgservice Rappie en persoonlijke aanbiedingen op de handscanner. Eerder deze maand lanceerde AH ook al een nieuwe app voor medewerkers, Wink. Die app vervangt negen bestaande systemen en zou processen twee keer zo snel maken.

Bron: Distrifood