30 mei: Benchmark- & Inspiratiesessie

Haal nóg meer uit uw assortiment, energieverbruik en medewerkers

Ongemerkt verspillen we in de supermarktbranche meer dan we denken. Voedsel, energie, verpakkingsmateriaal en zelfs soms het talent van onze medewerkers.

Daarom staat de jaarlijkse benchmark presentatie dit keer van Marshoek in het teken van verspilling en organiseert de retailspecialist een waardevolle inspiratiesessie in de Verspillingsfabriek in Veghel; een unieke locatie waar doorgaans uitsluitend mooie producten worden gemaakt van ondergewaardeerd voedsel. Op 30 mei echter, transformeert de fabriek tot een inspirerende workshoplocatie die de discussie over verspilling op gang brengt en tevens concrete handvatten biedt om u als ondernemer te helpen efficiënter en duurzamer om te gaan met voedsel, energie en mensen. 

De belangrijke rol van retailers
De middag wordt geopend met een presentatie van de onderzoeksresultaten en concrete handvatten die voor u als ondernemer direct toe te passen zijn in de praktijk. Vervolgens vertelt Verspillingsfabriek-oprichter Bob Hutten waarom het zo belangrijk is dat juist supermarkten aanhaken bij het oplossen van het wereldwijde verspillingsprobleem. “Een vraagstuk als dit dient op grote schaal te worden aangepakt en dat lukt alleen met grote partijen die beschikken over slagkracht en kennis, zoals de retailers”, aldus Hutten.  

Inspirerende workshops
Na deze eye-openers wordt de discussie in de praktijk gebracht. Tijdens actieve workshop-sessies, geleid door officiële ‘Food Waste Xperts’, gaat u met elkaar in gesprek om ideeën uit te wisselen en oplossingen te bedenken. Wie kan dit tenslotte beter dan u als supermarktondernemer, die dagelijks in de praktijk te maken heeft met voedsel en reststromen? Marshoek filtert uit al deze workshops uiteindelijk vijf concrete tips om direct in uw ondernemerschap toe te passen. 

Buffet
Vervolgens kunt u tijdens een buffet genieten van heerlijke gerechten, bereid van verspild voedsel. Hutten: “Voedsel dat kwalitatief heel goed verwerk kan worden en dat hopelijk inspireert om op nog grotere schaal een nóg groter verschil te maken.” 

Sprekers

Programma

14.30 uur   Ontvangst met koffie en thee

15.00 uur   Welkomstwoord door Ton van Loon

15.15 uur   Presentatie benchmark door Joeri van Rens

16.00 uur   Korte break

16.15 uur   Bob Hutten, keynote Verspilling is verrukkelijk

17.00 uur   Workshops FoodWaste Xperts

18.30 uur   Buffet


Praktische informatie

Locatie: De Verspillingsfabriek
Adres: Huygensweg 10, 5466 AN Veghel

www.marshoek.nl
www.deverspillingsfabriek.nl

Aanmelden via secretariaat@marshoek.nl De Supermarktondernemer kan een belangrijke bijdrage leveren aan het wereldwijde verspillingsprobleem!


Bob Hutten

Oprichter Verspillingsfabriek